Hos Bigambwas ikväll=)


=)

 

 

Hej Bloggen!

 

Det var ett tag sedan sist! Det var mycket innan Bishop Kaganga skulle ordineras och efteråt så gick luften ur lite och nu är det nya tag igen. Vi har äntligen kommit till skott i det Engelska teamet och gjort klart affischer och flygblad och skickat vårt förslag till TAG:s hhuvudkontor i Dar-es-salaam för att tryckas..så nu väntar vi på det. Vi hade en fantastisk Söndag igår med två som tog emot Jesus bla en musiker som både skriver musik och sjunger profant. Dickson höll en fantastisk predikan igår om vad Gud talat till honom om året 2011.

Jag har varit på två middagar, en i lördags kväll och en nu ikväll hos den andra assisterande pastorn, Bigambwa, och hans familj. Folk här i församlingen är verkligen snälla och goa..

Jag är rikligen välsignad på många sätt…Roligt att träffa folket och sitta ner och prata om erfarenheter och be tillsammans…Gud är fantastisk! Jag har ätit Ogali, den klassiska majsgröten ikväll med banangryta, stekt fisk och mtziza (en grön röra gjord av något blad, inte spenat men nåt liknande). Till efterätt, fruktsallad och sedan en gåva på det..när jag öppnade den här hemma var det en hängare i zanzibarstil och tyg i min stil, mörklila..underbart=)

Det Iranska paret vill döpa sig så nu ska jag undervisa dem i dopet och vi måste göra det snart för frun åker till Iran snart för att besöka familjen.  

Härom kvällen var det 27 plusgrader ute och jag frös lite..haha..då skrattade jag..kan man vänja sig så fort att man fryser när det är 27 plus..hmm nåja jag frös inte jättemycket!

Jag vill tacka alla er som sponsrar ekonomiskt så jag kan arbeta här, Gud välsigne er alla!

Nu somnar jag snart!

 

Kramar från Zanzibar!=)

 

 


Vår älskade Bishop Dickson=)


Höjdarna från Lördagen!


Hektisk helg!

 

 

Hallå bloggare!

 

Det har varit en hektisk helg, minst sagt! Bishop Dickson blev ”ordained” och vi hade ärkebiskopen i TAG ( Tanzania Assemblies of God) på besök tillsammans med en Amerikansk höjdare inom Assemblies… Vi hade ju inbjudit presidenten och de hade givit direktiv från Gouvernmentet att skicka vice presidenten men istället kom en av ministrarna. Vilken vet jag inte men det var en fantastisk dag i Lördags. Vi var i kyrkan från kl. 8.00 till fem på em. Jag vet inte hur många biskopar och pastorer från hela Tanzania som kommit för att bevittna denna ceremoni. De måste ha varit ca 100 stycken. Det är historiskt att ha ett kristet samfund som får ett distrikt att jobba med här på Zanzibar och ön, Pemba.

Det var sång och musik och vi hade besök av två kända sångerskor i landet som kom för att vara med i denna historiska ceremoni.

Igår hade vi vår engelska gudstjänst som vanligt och det var roligt att predika…På swahili gudstjänsten hade vi besök av en pastor från Syd-Afrika, Durban som förkunnade. På eftermiddagen följde jag med syster Mary hem och vi träffade en kvinna som hon känner som inte är troende och hon ville komma på Söndag på den Engelska Gudstjänsten. Det är roligt att se att arbetet går framåt, fortsätt att be för arbetet. Vi tror att Gud vill nå många här! Dickson har fått starkt att detta är ett år av skörd i församlingen och igår kom det profetiskt igen genom den Syd-Afrikanska pastorn som betjänade församlingen.

Det är spännade att se hur Gud är med och leder och kan knappt vänta på effekten av våra affischer och flygblad..Tror det kommer att växa så det knakar…

Idag är det en vanlig dag med vardags sysslor, städat och lagat mat och ska se om jag orkar ta tag i tvätthögen i värmen..kanske efter en liten siesta..Måste hälsa på det Iranska paret också idag och imorgon förbereda för Bibelstudiet kl.18.00…Livet har sin gilla gång här också=)

 

En massa gott önskar jag er alla långt där borta i kylan!

 

Isa=)


vardag på Zanzibar!

 

 

Hej Bloggen!

 

Det var ett tag sen sist..Den här veckan har varit intressant. I tisdags så träffade jag Birgitta och Svenne, ett äldre par som driver en kristen bokshop i centrala stan. Den är inte särskilt uppdaterad och det behövs mycket ny kristen litteratur och musik för att bygga upp Guds församling här och också för att nå ut till allmänheten med evangelium. Vi pratade mycket och jag ska hjälpa dem att skriva brev och tigga nya böcker från olika ”Kristna Ministries”. Vi ska också kontakta Tanzanias Bibelsällskap i Dodoma, åka till Dar-es-salaam så småningom så jag får träffa de som Birgitta köper in Biblar av idag osv. Affären är enda stället på hela ön där folk kan få tag på en Bibel och det är ju väldigt viktigt att vi fortsätter att tillhandahålla Guds Ord till människor.

I tisdags kväll hade vi ett underbart Bibelstudium utomhus under en palm och några andra träd. Det är bäst att sitta ute i skuggan där vinden fläktar lite i värmen. I går kväll hade vi också en mycket bra träff med det Engelska teamet, alla var närvarande som finns med på listan och vi fick mycket uträttat.

Jag bad igår förmiddag att Den Helige Ande skulle hjälpa mej att hitta en snygg dräkt inför morgondagens stora happening, Bishop Dickson Kaganga ska ordineras som Biskop och cermonin är imorgon.

Jag bakade en kaka också igår förmiddag och tog med den till Advokatbyrån som hjälpt till med att ordna kontraktet för mej som volontär i församlingen så att jag fick uppehållstillstånd i 2 år. De ville ha feedback på hur det gick så därför gick jag dit igår.  Efter det så gick jag till stan för shopping av dräkt och jag letade..jag har letat tidigare i veckan också men inte hittat nåt bra. Till slut köpte jag en glass istället och när jag kom i en trång gränd i Stown Town så är det en försäljare som också äter glass och vi börjar skoja med varandra om vilken som smakar bäst, hans eller min??=)

Han ber mej komma in i hans shop men jag säger att jag är ute efter en dräkt för ett särskilt tillfälle, då säger han följ med mej här..så går vi igenom en massa gränder till en korridor med en massa kläder och där sitter ännu en försäljare som tar med mej till den sista av alla dräkter de har kvar nu efter jul och nyår. Den är den design jag ville ha och den är i min storlek och priset är överkomligt! Haha..Vad skulle jag göra utan Den Helige Andes hjälp??!! Han har hjlpt mej otaliga gånger med just shopping.

Efter denna lyckade shoppingtur var jag grymt svettig och mycket törstig, jag gick till ett känt arabiskt ställe och tog en dricka först och då inbjuder ett gäng araber och afrikaner mej till deras bord och vi börjar prata och jag får ge evangelium till dessa muslimer..det är helt otroligt hur Gud är med och leder här! En av dessa araber bor i Kigamboni, granne med TAG kyrkan där January Kaganga är pastor och han vill att jag hälsar på nästa gång jag är där. Den här mannen är ”Deputy” i det området, han visade mej sitt id-kort. Det slutade med att de betalade för min mat och allt och körde mej till kyrkan för mitt möte och de vill träffas på lördagkväll efter biskopsceremonin för att prata mer om tro och Bibeln. Gud har verkligen sina vägar för att ordna kontakter. De andra i gänget var businessmen och de reste mycket, de kämde till Mpongwe mission i Zambia m.m

Det var en fantastisk upplevelse att dessa män som alla var muslimer var så öppna för Kristus och evangeliet. De var mycket imponerade att en ung kvinna som jag själv lämnat all bekvämlighet i Sverige och kommit hit för att jobba i kyrkan. Ibland talar handlingar mer än ord..i detta fallet var det så…

Nu ska jag åka till kyrkan för bön…

 

På återseende!

Isa=)


Lite i magen, fint!=)


Varmt!

 

 

Hej bloggen!

 

Igår tog 2 människor emot Jesus och på den Engelska Gudstjänsten hade vi 4 nya besökare, arbetet går framåt. Det Iranska paret var också med och en av våra Diakoner i församlingen predikade. Det var fantastiskt bra!

På Swahili Gudstjänsten hade vi besök av två TAG ( Tanzania Assemblies of God) Biskopar och den ena av dem predikade. Det var mycket välsignat!

Jag har ingen termometer men igår var det så extremt varmt att jag trodde jag skulle svimma i kyrkan. Jag höll mej vaken och en underbar dam i församling föreslog att ta en tur med hennes barn till en pool på eftermiddagen, jag tänkte inom mej ( Herre du vet hela tiden vad jag behöver och ibland hinner jag inte säga det till dej, du fixar det ändå=)  VJag lyckades lära hennes dotter att simma. Hon simmade utan problem bröstsim med en liten simring runt midjan på slutet efter några fler gånger så kan hon simma utan simring. Roligt att få ge det man har till någon annan! Hon och hennes bror var överlyckliga över att få bada=)

Imorgon ska jag träffa en gammal svensk missionär och hennes man, de driver en liten kristen bokshop i stan och det är det enda stället på den här ön där man kan få tag på en Bibel! Det Iranska paret skulle dit idag och köpa sig varsin Engelsk Bibel.

Ikväll ska jag träffa Mary, en underbar syster i församlingen som jobbar i mitt Engelska team.

Nu ska jag ta en promenad till affären och jag hoppas att den är öppen så jag kan köpa lite mat..det vet man aldrig här, muslimerna stänger när som helst för att gå och be…Ingen ordning alls..=) (Internet fungerade inte nu när jag ville lägga ut denna lilla text på bloggen)

Hittade allt jag behövde i affären idag..skönt!

Har nu jobbat med texter till Bibelstudiet imorgon kväll…

Kollade just temperaturen med min febertermometer..det är 37 grader i skuggan på min veranda kl.14.00. Inte konstigt att man känner sig lite seg här emellanåt..Just nu sitter jag i sängen under takfläkten på snabbaste fart..Vindfläkt!!! ett måste här!=)

 

Hadé!

 

Isa=)


Lite crazy blir man!=)


Äter hummer i Stone Town..


stranden i Paje=)


Paje igår=)


God afton!

 

 

Hallå alla bloggare!

 

Ursäkta att jag inte skrivit på en vecka..Jag har varit upptagen med Sverige besök och mycket annat. Ett fantastiskt mirakel har äntligen inträffat! Jag har fått visa, uppehållstillstånd i 2 år.

Det är så skönt, känns som en stor lättnad! Tack alla förebedjare och Tack Gode Gud!

Ikväll har ett Iranskt par tagit emot Jesus och jag har lett dem till tro…helt fantastiskt!

Träffade frun på ett hotell och hon ville följa med till kyrkan på söndagen och hon ville ha hjälp i bön efter mötet och sedan har jag träffat paret i deras hem och bett för dem. Ikväll ville de följa med till kyrkan och få sin kristna tro konfirmerad. Dixon och jag tog fram dem i slutet av bönemötet ikväll och de fick böja knä och be frälsningsbönen. Halleluja! De bor här i närheten och har varit här ca ett år.

Det är fantastiskt! Det största av alla mirakler är när en människa får möta Jesus, ta emot honom och börja tro på honom..

Den här veckan har varit späckad med turistande med min väninna från Sverige och att vara pastor osv..det tar på krafterna och jag är trött ikväll…men det är fantastiskt och jag är lycklig!

Hoppas att ni har det bra där hemma i kylan..jag kände inte tillstymmelse till avund när Rode lämnade för att åka till Sverige idag. Jag trivs otroligt bra här=)

Lägger in några bilder som kanske kan ge er lite solig energi här från Zanzibar…

 

Kramar!

 

Isa=)


En Gudomlig kväll!

 

 

Älskade vänner!

 

De senaste dagarna har vi varit upptagna med visa processen och diverse församlingsarbete. Det är mycket som händer som jag inte hinner med att informera er om, då skulle jag inte göra annat än att sitta vid datorn hela tiden och det fungerar ju inte, då skulle jag missa allt som händer.

Visat verkar klart och imorgon eller nästa vecka får jag en stämpel i mitt pass på åtminstone ett års uppehållstillstånd. Det har kostat en del pengar då vi var tvungna att få det gjort lite snabbt och fick anlita en advokat att skriva ett kontrakt mellan mej och Bishop Dickson som vi skrivit under och som var stämplat av alla möjliga parter. De älskar verkligen byråkrati här och de har en förkärlek till stämplar.=)

Ikväll skulle vi ha träff med det Engelska teamet men när jag infann mej på platsen dök ingen upp och jag gick in till förskolan som jobbade med att färglägga en massa nya fina informationsplakat och läroplanscher. Det var riktigt roligt att hjälpa till och efter en stund kom mama Adela eller Agnes som hon egentligen heter. Hennes man är sjuk och vi satt ner och pratade länge sedan ville hon att jag skulle följa med henne hem och bedja och när vi kommer hem till henne så är två andra kvinnor där, syster Mary och hennes biologiska syster från Kenya som hälsar på under jul och nyårslovet. Vi sätter oss ner och pratar och ber först för ett böneämne senare för ett annat och ett tredje och sedan börjar jag prata lite mer med Marys syster och inser att hon går i kyrkan i Nairobi Kenya men inte känner Jesus personligen. Jag frågar henne om hon inte vill ta emot denna gåva från Gud och jag förstår att hon vet vad det innebär eftersom hon gått i kyrkan i många år och lyssnat till Guds ord. Vi pratar en stund och sedan medan de andra är i köket och slamrar och strömmen hade dessutom gått så det var mörkt, då går vi ut i vardagsrummet och böjer knä och hon får be frälsningsbönen efter mej, högt och tydligt=) Sedan strålar hon som en sol och vi går tillbaka till matsalen. Fantastiskt med Gudagivna tillfällen! Jag kommer ända från Sverige för att tjäna här på Zanzibar och hon ända från Nairobi, Kenya och hon skulle redan ha åkt tillbaka om det inte var för hennes ena dotter som blev sjuk och de fick skjuta på resan till nu på söndag. Vi skulle egentligen haft ett verksamhetsmöte i kyrkan men istället fick jag ikväll leda denna kvinna till en personlig tro på Jesus Kristus och betjäna två andra systrar i bön och uppmuntran. Gud är fantastisk! Jesus bad ju: Inte som jag vill, men som du vill Fader!

Den här kvällen var given från ovan och jag ger Gud äran för det som skett!

Glöm inte att ”människan spår men Gud rår” och låt honom få göra det, för då blir det bäst!

 

Gokväll!

 

( Imorgon kommer min svenska vännina Rode=) Det ska bli riktigt roligt! )

 

Isa=)


Familj från Zimbabwe=)


Nyårsmålen lämnas in!=)


God fortsättning på 2011!

 

 

Ännu en välsignad Söndag!

 

Igår hade vi en gemensam Gudstjänst igen och det var en speciell söndag. Vi har haft ett speciellt program i Kyrkan under December, PFP ( pressing forward program )

Detta har inneburit att det har undervisats om hur man kan nå sina mål i livet och hur man måste planera och tänka samt jobba tillsammans om man är gift osv…Mycket basic info för oss övergödda Europeér men samtidigt bra att bli påmind om grunderna och det är viktigt här hos detta folk som inte ser morgondagen utan bara här och nu. Det är bra att kyrkan tänker till och leder folket i rätt riktning. =)

Igår avslutade vi programmet med att lägga i våra mål och strategier för att nå dem i en fin liten zanzibar Kista som kommer att stå framme i kyrkan under hela året och påminna oss om dem och vi kan be för dem. Dickson är en fantastisk pastor..han växer i mina ögon. Igår delade han flera händelser i församlingen under 2010..det var sorg och glädje..han beskrev hur det var att vara pastor..man delar människors sorg, glädje, osv…Det verkar vara mycket poppis att gifta sig..jag vet inte hur många bröllop de haft under det gångna året….Det är roligt!

Under Gudstjänsten igår tog 4 stycken emot Jesus som sin frälsare..bla en ung muslimsk kille, Mohammed..Det är fantastiskt at se hur detta som är det största av alla mirakler sker. En människa blir född på nytt i sin ande och Gud flyttar in..Fantastiskt!=)

De är duktiga på att föra protokoll över de nyfrälsta och tilldela dem en zon och en mentor. Jag önskar vi fick se det här i Sverige, hur Gud får beröra människor och förvandla mörker till ljus och hopplöshet till tro! Om det är möjligt här så är det möjligt där!

 

Dickson lanserade också sin CD-skiva och jag var först ut att köpa ett exemplar. Jag sådde in lite pengar ca 700 kr till honom så han kunde starta produktionen av den och vi ber att han ska få sälja stort och jag har redan sagt till honom att vinsten från den ska gå till att bygga klart hans hus!!! Be att den får sälja stort här i landet..den är riktigt bra..=) Speciellt en låt som fångade mej när jag bodde hos familjen, de spelade den i vardagsrummet och jag var i mitt rum och blev tvungen att gå ut och fråga vad det var för musik de spelade och så var det Dickson själv som sjöng och som gjort låten…=)

Eftermiddagen igår tillbringade jag med en familj från Zimbabwe, mannen är ingenjör och jobbar med maskiner på ett företag som producerar vatten på plastflaskor. De är med i den Engelska verksamheten och vi bor på gångavstånd till varandra. Jag hade med mej en kaka jag bakat och de välsignade mej med en 10 liters dunk vatten och en påse passionsfrukt så igår kväll gjorde jag en underbar juice på mango och passionsfrukt i mixern..Det är himmelskt med dessa frukter som finns här..jag tror jag skulle kunna leva på dem enbart…=)

 

Vi hörs snart igen!

 

Isa=)

 


Vattenpolo och volleyboll!=)


Nyårsfirande i kyrkan=)


Gott Nytt År!

 

 

Hej bloggen!

 

GOTT NYTT ÅR!!!

 

Jag har haft ett annorlunda underbart nyårsfirande…vi var i kyrkan från kl 21.00- 05.00 det var mycket dans och jubel och bön efter att vi gått in i det nya året…

Jag sov till kl.11.00 idag och sedan tänkte jag att jag kunde unna mej en dag vid poolen på ”Zanzibar Beach Resort” ( se bilder ) som ligger på gångavstånd från mitt hus. Det var skönt att se lite fler vita människor som omväxling och jag tänkte ju relaxa vid poolen men istället joinade jag ett gäng Sydafrikaner som först spelade poolvolleyboll och sedan vattenpolo. Det var riktigt roligt, jag är ju en sportfåne och det var längesedan jag hade så roligt!!

Gud är så god och omtänksam, han vet vad vi alla behöver i stort och smått! På vägen hem från poolen träffade jag några muslimer och de vill följa med till kyrkan imorgon, det ska bli intressant att se om de menar allvar. Vi bestämde träff vid busshållplatsen kl. 9.30 så vi får se om de kommer. Nu ska jag gå och baka en kardemumma kaka till några församlingsmedlemmar som kommer och hälsar på imorgon..Det ska bli trevligt!

Hade så bra i kylan..Jag är såå lycklig att jag får vara här i den extrema värmen ( Tack min underbara FAR i himlen =)

 

På återhörande ( kan man säga så? =)

 

Isa=)


RSS 2.0