Marknaden


kören dansar och sjunger!


Massaj som tagit emot Jesus=)


Muslimsk kvinna tar emot Jesus


Söndag!

 

 

 

Hej!

 

Igår hade jag en fantastisk dag här på Zanzibar. Jag åkte till kyrkan kl.07.00 och var med på två gudstjänster, först Engelsk, sedan Swahili. Dixon la händerna på mej och bad för mej, avskilde mej som pastor i församlingen. Det mest fantastiska var 3 stycken som tog emot det kristna budskapet och ville bli kristna.

En muslimsk kvinna hade kommit till Dixon innan gudstjänsten och sagt att hon inte kunde vänta längre, hon ville ge sitt liv till Jesus och få lära känna honom. Vi bad för henne under den Engelska Gudstjänsten ( se bild ).

Under gudstjänsten på Swahili var det en massaj som ville bli kristen och ge sitt liv till Jesus. (se bild ) De andra massajerna i församlingen jublade=)

Den tredje som tog emot Jesus igår finns inte på bild, det var en som besökte Dixon på hans kontor och ville bli en kristen. Förra veckan berättade Dixon att 6 st tog emot Kristus. Han tar alltid namn och telefonnr och ger varje ny Kristen en mentor från församlingen så de får hjälp i tron i början. Det är ju jättebra! Roligt med seriöst arbete!

Sången och glädjen i Herren som finns här är nog det absolut bästa med att få vara här. Vi lovsjunger och dansar inför Herren i frihet. Önskar varje svensk fick uppleva detta!

Jag träffade mitt team också och jag tror det kommer att bli mycket bra. Vi kommer att träffas varje torsdag kväll och diskutera hur vi ska fortsätta och utveckla den Engelska verksamheten. Församlingsstyrelsen har också beslutat att vi ska ha Bibelstudier på Engelska på tisdag kvällar och de kommer jag att hålla i. För övrigt blir det att predika på söndagarna och utveckla verksamheten. Det känns roligt att få börja arbeta…

 

Baday! ( swahili=see you later)

 

Lovisa=)

 


Jambo! ( Hej! )

Hej alla följeslagare!

 

Jag har haft två ganska lata och sköna dagar med några lite lagom stora utflykter. I förrgår följde jag med Mrs.Dixon till marknaden. (Lägger ut några bilder) Vi köpte grönsaker, frukt och kött. Vi har mycket att vara tacksamma över där hemma. Frysar, kylar och rena affärer. Här är det smutsigt och ganska äckligt, för att uttrycka sig milt.=)

Frukten smakar minst sagt bra iaf solmogen och saftig det njuter jag av och kaffe förstås, svensk som man är.

Igår var vi i kyrkan för bön och fasta. Vi bad för församlingen, Guds verk här på Zanzibar och för soldater som nu skickas från Tanzania till Darfur i Sudan. Flera är troende och några är med i vår församling här.

Det är gott att bo här hos familjen Dixon, de är enkla andliga människor och det är nästan alltid någon lovsångs DVD eller CD på i vardags rummet. Det är en familj som lever i tillbedjan och där Guds närvaro är, där är det gott att vara.

Igår efter bönen och fastan var vi bjudna till en familj på middag, de är också medlemmar i församlingen. Alla är mycket vänliga och snälla. Jag tackar Gud för att jag är vid god hälsa och magen har inte krånglat alls under denna resan heller fastän jag äter afrikanskt som folket själva och kan tom äta hemma hos folket. Det ska Gud ha all ära för! ( kolla bilderna)

Imorgon blir en stor dag när jag introduceras i församlingen och får träffa de som arbetar med den Engelska verksamheten. Jag återkommer med mer information om det.

 

Var välsignade i kylan o mörkret!

 

Lovisa=)


Väntan=)


Hej igen!

Igår pratade Dixon och jag om mitt arbete här i församlingen och jag kommer att jobba med den Engelska verksamheten i huvudsak men också förkunna på vanliga Swahili gudstjänster med tolk ibland. Jag blir ansvarig för de Engelska Gudstjänsterna och Bibelstudierna och vi kommer att jobba uttåtriktat mot hotell och turism här på ön.
Nu på Söndag så introducerar Dixon mej i församlingen och sen får jag träffa de som jag kommer att samarbeta med. Det ser jag fram emot. Nu innan Söndag kan jag inte göra så mycket annat än försöka få ordning på alla papper för att ansöka om missionärsvisa. Jag har nu turistvisa i 90 dagar och för at stanna längre behöver jag göra den här processen.
Jag bor inneboende hos familjen Kaganga och det är en mycket omtänksam familj. De hygieniska förhållandena är minst sagt enkla men de fungerar ändå. Jag har ju varit i Afrika förrut så jag kan ta det men för bortskämda svenskar skulle det antagligen vara outhärdligt..haha=)

På återseednde!

Lovisa=)

22 nov 2010

Hej igen!

 

Nu är jag på zanzibar och väntar på Bishop Dixon i hans hem. Han fick brådskande ärende idag då en av hans församlingar i ett annat distrikt i stan har blivit vandaliserat av muslimer. Det är extremt muslimskt här på ön och de gör allt för att stoppa det kristna budskapet och har därför förstört kyrklokalen.

Vi svenskar borde vara mer tacksamma för vårt kristna arv där vi får lära oss att älska och inte att hata. Hoppas att vi vaknar där hemma och värdesätter de kristna värderingar som präglat vårt samhälle under lång tid. Vi har ju i Sverige istället välkomnat muslimer och t.om låtit dem bygga Moskeér i vårt land. Det som händer här är långt ifrån vår verklighet. Intressant!

Jag återkommer med information när jag träffat Dixon. Lägger ut några bilder så länge..

 

Var välsignade där hemma och glöm inte att Gud är för dej!

 

Isa=)


I varmen!=)

Hej alla vanner!

Allt ar bra har i Kigamboni, Dar-es-salaam...Jag ska ivag till playan nu och det ar underbart att traffa gamla vanner och vara i solen..det ar ca 30-35 C och fuktigt, kustklimat men det trivs jag med. Elektriciteten har redan varit borta ggr flera..sa jag ar i det akta Afrika. Pa sondag predikar jag i forsamlingen har i Dar..och pa mandag aker jag med farja till Zanzibar...

Hade och pa aterseende!

Isa=)

Resdag!

Jaha..nu ska jag packa det sista och låsa väskan, härligt!
Äntligen åker jag och det känns roligt!
Jag predikar på söndag i Dar-es-salaam som det ser ut och åker sedan ut till Zanzibar, så det dröjer säkert ca 1 vecka innan jag kan skriva här igen...
Jag hoppas på att hitta en riktigt bra uppkoppling så jag kan uppdatera er här på bloggen iaf. 2 gånger per vecka med bilder och information.

Var välsignade!

Lovisa=)

Zanzibar 2007


Snart dags för utresa!

Hej alla vänner!

Roligt om du tagit dej hit för att följa bloggen om ett annorlunda arbete som "associate pastor" i en församling i Afrika, närmare bestämt på Zanzibar...
Utresan kommer att ske 16:e november och jag anländer i Dar-es-salaam den 17:e november runt 12.00 på dagen. Jag stannar i Dar-es-salaam för att träffa gamla vänner under några dagar och reser sedan ut till Zanzibar med båt..
Det ska bli mycket spännande och jag ser nu fram emot resan. 

Jag kommer att lägga ut bilder och skriva mer vid tillfälle!

Hadé nu i kalla Sverige!

Isa=)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0