Mmm vackert!=)


Stranden!


Ungdomarna på utflykt! ( killen längst ner i vä. hörnet höll på att drunkna )


Familjen Kaganga ( Andrew, Dixon, Ester, Grace och Ruth )


12 stycken tar emot Jesus! på juldagen


Julen 2010

 

 

Hej alla vänner!

 

Det har varit en intensiv jul här i värmen men den har varit välsignad också=)

I lördags hade vi Gudstjänst som sändes i TV, 12 stycken tog emot Jesus och blev Kristna. Det är fantastiskt att vara med i den här församlingen! Jag var så välsignad av predikan som Dixon höll att jag sheikade loss lite extra till sångerna i slutet av mötet, det blev så uppskattat av Dixon att han kallade fram mej på podiet och jag dansade glatt där också i livesändning i TV med massa muslimer som tittar…haha=)

Igår predikade jag och sedan följde jag med ungdomarna i församlingen på en utflykt till stranden, där åt vi och hade gemenskap. Det blev dock lite väl dramatiskt på slutet, ungdomarna badade men de flesta kan inte simma och trots att vi varnade dem och sa att de som inte kan simma måste ha flytväst och hålla sig nära stranden så var det en ung kille som nästan drunknade. Vi lyckades få upp honom och han hostade upp vatten och blod i omgångar..det var riktigt otäckt! Vi tackade Gud för att vi kunde rädda honom och igår kväll var de till sjukhuset med honom för uppföljning. Jag ska kolla upp under veckan hur det är med honom. Det är inte fel att vara sjuksköterska här ute, det verkar komma väl till pass hela tiden.

Idag sov jag ända till 10.30, var helt slut efter gårdagen. Sedan har jag städat färdigt huset och spisen inte minst. Efter halva dagen kom Grace, en koreansk, Amerikanska, som kommer att ta ett rum här i huset. Det känns roligt! Hon kommer att undervisa i musik i församlingen och i skolan vi driver.

Det är fortfarande tomt på möbler i huset men jag tror det kommer snart! Imorgon ska vi ut och shoppa mat och diverse småsaker som får plats i en liten bil.

Missionärslivet är minst sagt intressant…i två av rummen i huset fungerar inte takfläktarna så jag ringde ägaren ikväll och hon skulle komma och titta ikväll men hon har inte dykt upp än ( kl.21.30) Ingenting är i tid här och det gör ju livet svårplanerat för en svensk som är van att passa tider och som inte vill förstöra andras planer men jag får helt enkelt tänka om…

Imorgon skulle fru Kaganga skicka hit några snickare som kan fixa min säng..vi får väl se om de kommer imorgon eller någon annan dag..haha=)

 

Kramar till er alla och jag önskar er ett GOTT NYTT ÅR!

 

Till alla er som sponsrar ekonomiskt eller med praktiska ting vill jag säga ett extra TACK! För allt ni ställt upp med för mej under det här året! Jag har er med i mina förböner och tror definitivt att ni får en stor lön av Jesus i himlen!


Köket o skafferiet=)


vardagsrummet


GOD - JUL!

Hej alla blogg läsare!

Jag vill önska en riktigt God-Jul från Zanzibar..Jag har sovit i ett nystädat hus..Igår storstädade jag köket med hjälp av fru Dixon. Tog död på alla kackerlackor och nu njuter jag i fulla drag..det var inte fel att ta en lååååång dusch igår heller efter en månad utan dusch endast vatten att kasta över sig från en hink...
Det är jul och vi får fira vår frälsare som kom ner till oss och banade vägen till vår FAR i himlen...underbart..Jag började dagen med läsning i Lukas kapitel 2 om Jesu födelse...Vilket mirakel!

Jag ska återgå till sysslorna här och övningar..imorgon blir gudstjänsten filmade och sänds på nationell TV...

Kramar!

Isa=)

Bröllop!


Mannen som varit besatt!


2 tar emot Jesus!


predikar


Bästa Söndagen på länge!

 

 

God-Jul igen!

 

Jag måste bara berätta, igår hade jag den mest givande dagen på länge. Först predikade jag på den Engelska Gudstjänsten, där träffade jag 3 trevliga koreanskor. De jobbar alla för olika välgörenhetsorganisationer, en av dem var från USA och visste inte var hon kunde hjälpa till nu. Hon hade varit i Morogoro och undervisat på en secondary school i 3 månader men fick inte sitt pass förnyat så hon åkte till Uganda en sväng men är nu tillbaka i Tanzania på ett nytt turistvisa. Hon kan tydligen musik också, vi ska träffas imorgon kväll efter Bibelstudiet. Hon letar dessutom efter bostad, så jag tänkte att hon kan ju ta ett rum i huset så länge eftersom hon vill hjälpa till i församlingens skola. Det är ju helt fantastiskt att det bara kan dyka upp resurser på det sättet.

Efter detta intressanta möte var det Swahili Gudstjänst och 3 stycken gav sina liv till Jesus och det mest gripande vittnesbörd jag någonsin hört fick vi från en man som varit besatt av demoner.

Han hade varit plågad i 11 år av demoner som drev honom in på gravgårdar och ut i ödemark och grottor, där kunde han stanna på ett ställe i 4 månader innan han gick vidare. Han kunde inte sova, han åt kackerlackor och rå fisk och annat äckligt. Han stank av smuts och var som de säger här ” a crazy”.

Han kommer från en muslimsk familj men var under sin studietid med i kristen verksamhet och ledde en kristen ungdomsgrupp. Han har en ingengörsutbildning från en av de bästa skolorna i Tanzania. När han började jobba så hann han inte med kyrkan och det kristna livet utan gick bara i kyrkan vid jul och påsk. Hans familj gillade inte att han gick över till den kristna tron och han blev så här ”crazy” när hans far dog. De demoner som bott i hans far letade efter ett hem och eftersom de bott i den här släkten så länge så kom de till honom och han var inte stark i sin tro på Kristus nu utan de tog sin boning i honom…Fruktansvärt!

Emellanåt var kunde han ändå tänka och han förstod att han behövde hjälp, han sökte hjälp hos fina predikanter i Dar-es-salaam som hade stora församlingar men de kunde inte hjälpa honom..han bodde nu i Dar-es-salaam och drevs ut till havs och vaknade på en strand ( han hade hamnat här på zanzibar ) där kom en man fram till honom och beskrev hans problem och visade honom vägen till kyrkan jag jobbar i, han sa att han skulle få hjälp här.

Mannen kom in till Dickson på hans kontor alldeles blöt och bad om hjälp..mannen som visade honom vägen har han aldrig sett igen och han tror själv att det var en ängel ( det tror jag med=)

Dickson läste för honom från Bibeltexten som handlar om en man som var besatt av en legion demoner, Jesus drev ut dem och han frågade om detta var mannens problem. Mannen, Gideon, svarade ja och Dickson bad för honom. Han kände sig trött sömnig efter en stunds bön och Dickson sa ok, gå och vila. Efter någon dag kom mannen tillbaka och var nu helt fri från demonerna, han hade läst Bibeln och själv bett och hittat tillbaka till sin relation med vår riktiga FAR i himlen..Igår var det 11 dagar sedan han blev befriad och han kan sova och äta och kunde berätta sin story för mej på flytande Engelska…Jag grät! Tårarna rann flera gånger! Vi tog upp ett extra offer i församlingen till honom så han kan klara sig de närmaste dagarna.

Nu idag åker han färja till Dar-es-salaam och ska åka till sin hemby och sälja det han äger och åka tillbaka till Dar-es-salaam och börja jobba igen och skapa sig ett liv. Han kommer att bo i Kigamboni och vara med i min gode vän, Januarys församling.

Vilken underbar kärleksfull och god mästare jag har, Jesus Kristus! Han kom för att rädda världen och det har den här mannen verkligen fått uppleva.

Bibeln verkar kanske förlegad och ointressant för många svenskar men den är Guds Ord och det ordet är verksamt än idag och kommer att vara det i evighet.

 

Efter denna omvälvande historia så sitter vi på Kagangas office och pratar, då kommer det in en syster jag känner igen  med en man. De pratar några ord med Dickson och går sedan ut för att efter några minuter återigen komma in och då brister kvinnan ut i ett jubel! Dickson förklara för mej, detta är den här kvinnans man han har just beslutat sig för att bli en kristen. Han böjde knä och vi bad, Fantastiskt! 4 människor på en dag som tar emot Jesus! Vi får himlen att jubla hela tiden! Otroligt! Denna kvinna har varit kristen länge men hennes man har inte varit det men hon fick sitt bönesvar till slut! Tack Jesus!=)

 Efter denna fantastiska händelse var det dags för bröllop, jag blev vittne till ett mycket vackert bröllop och vilken rolig prälle. Dickson är en riktig predikant, han är allvarlig, saklig och skicklig som talare..han får dessutom människor att skratta..han är såå rolig!

Efter vigseln i kyrkan så blev det en hejdundrande fest på ett hotell i närheten…sång, sång och dans, afrikansk glädje dans..detta är såå roligt…extremt smittsamt…

När det kom till maten så fick jag en ny erfarenhet..hahaha=)

Det bjöds på mat i form av banangryta, köttgryta, ris, pilau, kyckling mm..

Jag gillar banangryta och tog rejält av det men den var inte precis som här hos familjen Dickson. När jag satt vid bordet och åt kände jag inte igen en viss form och frågade vad det var…det är inifrån en ko..fick jag till svar..Hmm..alltså ko tarmar..oj,oj, oouuhh! Jag Tackar Gud att jag inte hade stoppat dem i munnen än…Det blev ingen banangryta med blandning av ko-mage för min del men jag lyckades hålla aptiten och åt upp det andra…=)

 

Efter en lång dag så kröp jag i säng vid ca halv ett….

 

Idag städar jag och packar för att flytta in i huset jag hyrt..Vi skriver kontraktet ikväll…

Nästa Söndag är det gemensam gudstjänst för Engelska och Swahili och den sänds på nationell TV här i Tanzania..Fantastiskt att få vara med här. Dickson informerade mej om att de också har ett radioprogram på 30 min, varje helg som sänds över ön och i vissa delar av Tanzanias kustland. Jag förstår inte riktigt hur han hinner med allt han gör…

 

Varma Julhälsningar till er från ett svettigt Zanzibar!

 

Isa=)


Jul känsla!

 

 

 

Hallå så här i juletid!

 

Jag hade en fantastisk dag igår vid havet på ett mycket trevligt hotell, låg i skuggan och badade i poolen, skönt med lite miljöombyte. Jag skrev klart predikan till Söndag så jag jobbade ju ändå..på kvällen var det dags för intravenös injektion igen och sedan åkte jag till kyrkan med syster Agnes och vi hade kör övning till kl.02.00 inatt, så det blev sängen vid 3 tiden. Det var otroligt att se hur lätt de ändå har att lära, vi övade julsånger på Engelska, de var helt nya för alla, ” Stilla natt” och ”joy to the world”. Ledaren var sjuk så vi fick knata på bäst vi kunde. Jag kan ju sångerna så jag fick leda, skulle ha behövt någon mer begåvad musikalisk förmåga att leda men vad gör man när de inte är här. Här övar vi också utan instrument..så var vi börjar på för ton är ju alltid lika spännande…=)

Vi satte 3 stämmor på båda sångerna och jag fick nästan till känslan i dem också, inte riktigt..men det tar vi på övningen ikväll. Tack och lov så kom Teobard, körledaren för Swahilikören och han har gehör och kan läsa noter..han blev till stor hjälp på slutet för att sätta alltihop.

Äntligen lite julkänsla iaf!

Hoppas att ni inte stressar för mycket där hemma inför julen, det viktigaste är att få vara tillsammans med familj och vänner och fira frälsaren, Jesus Kristus! Utan honom vore vi inte här och vi firade ingen jul!

 

GOD-JUL!

 

Isa=)

 

 


Grace får antibiotika


Grace inhalerar


God afton!=)

 

Hallå bloggen!

 

Idag har jag mest varit sjuksköterska. Grace, Dicksons dotter som vi var till sjukhuset med igår kväll, fick rejäl feberfrossa i förmiddags så vi beslöt att åka till en privat klinik som har en bra Dr, Dickson känner honom. Vi kom dit och jag frågade om det var lunginflammation men han sa bronkit. Hon fick inhalera på kliniken och sedan åkte vi hem och hon fick prednisolon och alvedon och sov sedan. Hon kvicknade till på eftermiddagen och ikväll har hon fått antibiotika intravenöst av mej här hemma. Stackars tjej, 15 år och jätte go!

Vi fortsätter den här behandlingen i 5 dagar. Hon är redan bättre ikväll!

Det är ju så roligt att vara sjuksköterska och jag tror jag ska fråga om jag kan få praktisera 2 dagar i veckan på den här kliniken men först ska jag flytta in i huset lagom till Jul har jag förstått men jag har verkliggen inga julkänslor..=)

Svetten rinner ju varje dag och det regnar emellanåt, det är ingen julhandel och inga julsånger som påminner mej heller men det blir väl jul i alla fall=)

Om någon vill ge en julgåva till Bishop Dickson för att hjälpa honom med husbygget så sätt in på det här kontot så lovar jag att överlämna pengarna. Skriv Dixon i meddelande fältet så vet jag att pengarna ska gå till honom.

Swedbank: 81661-9033668105

Behöver du IBAN: SE 85 8000 0816 6190 3366 8105

 

Om vi kan hjälpa den här familjen med ett eget hus med rinnande vatten så har vi gjort en stor Gudstjänst och jag tror de kommer att slippa sjukdom med andra hygieniska förhållanden.

 

God – Jul!

 

Isa=)


Regn utanför St:Monicas Hostel i Stown Town


Habarizajioni!

Lite taskig stavning kanske men det betyder godkväll..typ..=)

Vi hade ett bra Bibelstudium ikväll och när jag om hem hade Grace, en av döttrarna i hust blivit riktigt dålig feber och ont i halsen och hon var svullen i halsen..vi åkte till 3 olika sjukhus och fick till slut hjälp. Det gick förvånansvärt snabbt att få komma in till dr. ändå, med tanke på allt pappersarbete som görs för hand.
De pratade Swahili doktorn och Grace men han verkade reko, tittade i halsen, lyssnade på lungorna och tog anamnesen. Han skrev ut antibiotika intravenöst i 5 dagar. ok, tänkte jag det är väl lika bra jag rycker in och ger henne medicinen, annars får de åka fram och tillbaka till sjukhuset varje dag så nu är jag uppbokad på det i fem dagar. Helt ok! Här gör man det man kan!
Missionärslivet är varierande...=)

Blessings!

Isa=)

Afrika!!!

 

 

Idag har jag haft en helt otrolig Afrika erfarenhet..Jag har ordnat en deal och hyrt ett hus i 6 månader. ( Nu gick strömmen )

Jag flyttar in nästa måndag. Det ska bli roligt! Vägen till denna deal var lång, Dixon sa att det var bäst att jag fixade pengarna cash på en gång. Jag åkte till banken..det var för mycket att ta ut via automaten så jag gick in och de sa att det var för mycket att ta ut där också så e gav förslaget att ta ut lite inne i banken och resten via automaten, ok tänkte jag då gör jag det. När jag tagit ut summan i banken så gick jag ut till automaten men den fungerar inte…ÅH Nej! Jag behöver pengar nu!..

Vi åkte runt till alla bankomater för visakort vi visste om i hela stan, jag och syster Agnes men ingen fungerade. Jag tänkte ok, om dealen inte blir av pga det här så ska jag inte vara här, då åker jag till Sverige. Jag gav upp!

Agnes behövde göra några ärenden och jag följde nu med henne..när hon parkerar bilen på ett ställe så ser jag en automat för visakort som fungerar, folk kom ut med pengar..Jag gav mej ut och fixade pengarna även om jag fick ta ut 3 gånger för att få det jag behövde….vilken lättnad!

I söndags var jag magsjuk..inte så konstigt kommer väl förr eller senare i denna miljö men jag mår nästintill bra nu och ska leda Bibelstudium ikväll..fortsätter på temat bön!
 

Vi hörs snart igen!

 

Isa=)

 

Jaha..nu när jag tänkte lägga ut den här texten så fungerar inte Internet…Afrika!

Lägger ut den imorgon förhoppningsvis…=)..haha..

 


Vackra Massajer=)


Bibelstudium


En livlig vecka!

 

 

Hallå bloggen!

 

Det har varit en rolig vecka och den är ju inte slut än..Jag har haft Bibelstudium på ämnet bön, tisd. och onsd. kväll. Det var bra och jag känner att jag börjar komma in i det här med att undervisa igen..det var ett tag sedan jag höll på med det men det är sååååå roligt!

På söndag ska jag predika igen så imorgon blir det förberedelse för det och sedan är det snart tisdag igen och dags för Bibelstudium. I torsdags hade vi möte igen med det engelska teamet och det var mycket bra. Vi jobbar på med att få affischer och infoblad tryckta..härligt att det är på gång! Jag kollade upp hur många hotell som fanns i stown town..hittade 37 st..helt otroligt på den lilla ytan.

I eftermiddag har jag träffat en intressant dam från Scottland och vi ses på söndag igen och ikväll har vi varit och tittat på ett litet hus som jag kan få hyra, 4 rum och kök, två toaletter med dusch, eget vatten, liten trädgård så man kan sitta ute. En spis som var mindre bra men den fungerade och jag får köpa kylen och frysen av damen som flyttar ut. Det låter mycket lockande! Tänk att få duscha om än bara i kallvatten..vi är bra bortskämda hemma i Sverige! Tur att man här får lära sig att uppskatta alla våra självklarheter…=)

Igår var vi också och tittade på ett bygge som Bishop Dicksson startade för 3 år sedan och det är inte klart än pga brist på pengar. Han köpte en tomt och där står det ett skelett, till ett hus till hans egen familj….så tragiskt att de inte blivit färdiga med det ännu men vi ber att det ska lösa sig med pengar så de kan ha ett eget hus, nu hyr de ett hus. De behöver verkligen ett eget hus som de kan bo i med lite fräschare badrum speciellt…haha=)

Jag har valt att inte lägga ut några bilder på badrummet här för eventuella känsliga läsare..=)

Jag har bett Dickson kolla upp hur mycket det kostar att göra i ordning nedervåningen på huset så de kan flytta in..han skulle återkomma med en siffra.

Måste bara tillägga att idag har jag ätit Europeisk mat för första gången sedan jag kom till Tanzania..det blev en fet härlig pizza med 4 sorters ostar..mmmm..det var gott!=)

Nu är det läggdags här i regnvädret!

 

Många kramar till er alla!

Hörs snart igen!

 

Kwaheri !  (Hejdå)

 

Isa=)

 


Kvinnorna i huset..


Några av dem som tog emot Jesus igår...


Ebeneser bandet övar...


Maler jordnötter=)


Ännu en välsignad Söndag!

 

 

Hallå bloggen!

 

Här är det mulet idag och det har regnat inatt så jag har sovit som en stock. Igår hade vi en fantastisk dag i kyrkan. Jag predikade på den Engelska Gudstjänsten och Dickson på Swahili Gudstjänsten. Det är fortfarande lite folk på den Engelska men det blir bättre när vi gjort lite reklam. Jag träffade en kvinna från Scotland som kom på mötet och hon ska vara här på Zanzibar i 3 månader. Vi bestämde att träffas framöver.

Det är otroligt det som händer här i församlingen. Vi kan ju gå tillbaka till den första församlingen och se hur Gud förökade den om vi läser apostlagärningarna i Bibeln, här förökas den varje vecka. Igår tog ca 12-15 st emot Jesus och började ett nytt liv i förbund med Bibelns Gud. Fantastiskt! Jag blir så gripen varje gång en muslim tar emot Jesus, det är radikalt och de offrar hela sitt liv och nuvarande situation för att följa min Herre, Jesus Kristus. Jag hann inte ta kort på alla som blev frälsta igår, de kom i omgångar. Detta kanske verkar märkligt för många ev er svenskar som inte är troende och läser min blogg men ta fram en Bibel och läs i Romarbrevet 1 och vers 16 och 17. Bibelsn buskap om Jesus och korset är kraft till frälsning eller räddning för alla som tar emot och tror. Det är inte så konstigt egentligen, alla sätter sin tro till något.

Sången och glädjen är fortfarande underbar! Tack Gode Gud för Afrika!=)

Jag har haft 2 lite jobbiga dagar när jag saknat en dusch och önskat mej lite svensk bekvämlighet men det är värt uppoffringen. Måste börja kolla efter boende på allvar nu, pratade med en syster i Församlingen som kommer från Kenya, hon är Kikuju (stam). Hon är mycket trevlig och vi har hittat varandra. Hon bor själv och vi funderar på om vi ska dela boende. Jag vill naturligtvis ha mitt missionärsvisa först så jag vet att det är idé att skaffa boende. Jag väntar på papper från min församling i Sverige, sen kan jag processa det. Det skulle ta ca 2 veckor till en månad enligt min vän, Violet, i Dar-es-salaam.

Nu ska jag jobba vidare med lite Bibeltexter till Bibelstudie imorgon.

 

Var välsignade där hemma!

 

Isa=)

 


På gång!

Igår hade vi vårt första möte med det Engelska teamet. det var mycket givande. Vi kommer att jobba mycket uttåtriktat och vi jobbar nu med inbjudnings affisher och brochyrer till turistinformationen i stan och till hotellen. Vi har en kvinna i vår grupp som jobbar med försäljning av te och kaffe till hotellen i stan så det är en mycket bra kontakt redan. Det är roligt att ha kommit igång!
I eftermiddag är det bön i församlingen och sedan övar det Engelska bande, Ebenezer Band, och jag är inbjuden att vara med.
Antar att ni fryser där hemma i Sverige, jag svettas konstant, igår regnade det hela dagen men idag steker solen.

Hade så bra alla vänner!

Isa=)


African Cooking


=)

 

 

 

 

Hallå igen!

 

Igår kväll lagade jag mat åt familjen Kaganga..så roligt att få ge nåt nytt till någon annan. De hade aldrig ätit pasta så jag gjorde enkel pasta med köttfärssås. De har ingen vanlig spis utan lagar mat på glödande kol som våra grillar ungefär fast annorlunda. Se bild..=)

Familjen var samlade och smakade och alla tyckte det var mycket gott! Tack Gode Gud för det! Haha..

Jag har bett och frågat Herren hur jag ska kunna välsigna fru Dixon som är så trevlig och omtänksam när det gäller mej, för 2 dagar sedan så hade hon så ont i ryggen på kvällen och jag hämtade två Ipren och gav henne. Hon berättade nästa dag att hon var helt fri från smärta och det är hon fortfarande. Hon berättade att det har varit jättejobbigt med denna ryggsmärta som plågat henne varje dag och livet här innebär ju hårt arbete. Hon sa att hon tror Gud sände mej hit för henne=) Det är ju underbart vad Gud gör och få vara en kanal för välsignelse!

Det är roligt att vara här i familjen!

 

Ses snart igen!


RSS 2.0