Sista lag bilden för en tid! Biblar i handen...


Sista dagen, Vittnesbörd och Bibelutdelning!


I Sverige igen!

Hej bloggen!

Jag vill skicka en liten avslutande hälsning till er alla som följt mej och arbetet på Zanzibar. Jag har varit i Sverige en vecka nu och det är ju en vacker tid här näar hela landet vaknar till liv efter mörker och kyla. Jag har hunnit med att tillbringa tid i Uppsala med familj och vänner och senare nu iOrsa med familjen här och vänner också förstås. Jag kommer att tillbringa det mesta av min tid i Trelleborg i sommar. Har bokat in mej att jobba på dialysen där, det ska bli roligt!

Innan jag avslutar Zanzibar helt för den här gången så måste jag berätta om en av de mest gripande stunder jag haft någonsin som pastor. Jag hade ju köpt in Nya testamenten till mitt volleybollag och hade planerat att dela ut dem efter att jag gett dem mitt vittnesbörd om hur jag lärt känna Jesus, "Issa", i den muslimska världen. Detta gjorde jag samma dag som jag åkte till Sverige. En vännina från församlingen översatte mitt vittnesbörd till Swahili så de verkligen skulle förstå allt jag sa. E sångare från församlingen kom också och vi avslutade med en sång "Satisfied with Jesus" trestämmigt innan jag delade ut de Nya Testamenten.
Mitt vittnesbörd var klart och tydligt om den Issa som jag känner och hur det gick till, hur han satt mej fri och helat mitt inre m.m Jag ville ju ge dem något djupt från mitt hjärta och det fick de..flera av killarna hade tårar i ögonen och det var den bästa träningen hittills.
Efter detta så hade vi en vanlig träning och när den var slut frågade killarna om de fick be för mej. De formade en ring omkring mej och tog varandras händer och bad för mej sedan sa de..nu är det din tur coach..nu får du be för oss. Det var rörande att säga hejdå på det sättet. I mitt vittnesbörd hade jag förklarat att de kan läsa om den Issa jag känner i de första 4 böckerna i det Nya Testamentet och innan jag lämnade området såg jag flera stycken som satt och bläddrade i sina Biblar och läste..
Ingen av killarna tog illa upp fastän jag var radikal i mitt vittnesbörd och sa att jag visste att de endast tror att Issa är en profet men för mej är han Guds levande son. Alla kunde ta alltihop och jag tror ju att det beror på att jag spenderat mycket tid med dem och har byggt upp ett förtroende mellan dem och mej. De vet vad jag går för!

Jag är så tacksam till Gud för att han känner mej och vet var och i vilka sammanhang han kan använda mej. Vill med detta uppmuntra er alla där ute att våga be Gud om öppna dörrar och ledning i allt då kommer människor som du kan nå med evangeliet få höra det. Kanske inte någon annan har nycklarna till dessa människor mer än du! Våga gå och våga stå upp för Jesus och evangeliet i den här tiden. Var Herren trogen!

Blessings!

Zanzibarisa=)

RSS 2.0