Evangelium!

Hej igen bloggen!

Passar på nu medan strömmen är närvarande..haha=)
Igår beställde jag 20 st nya testamenten med psaltaren och ordspråksboken inkluderad. Jag tänker ge alla mina spelare i laget en sådan Bibel och samtidigt ge mitt vittnesbörd om hur jag lärde känna Gud. Bibeln får de som ett minne av mej..Det känns så bra! Det ska bli så roligt att ge evangeliet till detta lag..Stå gärna med i bön för detta evengelie projekt!
Alla är de muslimer men de behöver se Jesus uppenbarad som Guds son och som vägen till Gud! Be att mitt vittnesbörd blir starkt och att ordet får verka till uppenbarelse hos varje spelare!
Det är så välsignat att få vara missionär och ge ut Guds Ord! =)

Nu tillbaka till vardagslivet här på Zanzibar..dags att pumpa vatten upp i vattentanken igen..hm..=)

Isa=)


Matatisso!

Hej bloggen!

 

Jag har varit på väg att uppdatera bloggen flera ganger under veckan men det har varit stora problem med strömmen. Nu när det regnar så kan man räkna med att strömmen går varje dag i flera timmar så det är inte helt lätt att planera och få flyt på saker och ting...

 

Det har hänt mycket under veckan, ett dödsfall som har orsakat stor sorg i församlingen och i vår Engelska grupp. Mama Adela som jag lånat bil av ibland förlorade sin man sent på onsdag kvällen och det är en lång process här i Afrika med sörjande osv... Hon och barnen mfl. Åkte till inlandet där de kommer ifrån och begravningen tog plats där i fredags. Hon var en del av vår engelska verksamhet i församlingen och jag ska försöka finnas där så mycket som möjligt för henne när hon är tillbaka. Livet här är tufft!

Det finns inga försäkringar eller annat som täcker förlusten av hans inkomst osv...man vill gråta när man tänker på det...

Volleybollaget är min glädje och de är så glada och tacksamma för veckans träningspass jag lett..jag hade också ordnat så vi skulle titta på en bra olympisk match tillsammans igår och de kom så glada till Utbildningscentrat, Koinonia...men strömmen var frånvarande så vi fick skjuta på det till nästa lördag istället.

Jag har haft ett kort Sverigebesök också, Miriam, kom i fredags och åkter nu i eftermiddag..hon studerar lingvistik och har varit i Morogoro för research och fick nys om mej på Zanzibar via sin syster och kom en liten sväng..roligt!=)

 

I morse vaknade jag med feberfrossa ca 04.30 och hoppade över gudstjänsten idag..har bara vilat och kollade ett malariatest men det var negativt, skönt!

Tror jag är trött och slut och igår var magen lite krånglig..ska vila mej lite i värmen så blir det bra!=)

 

Hoppas ni får njuta av lite solljus hemma i Svedala och att snön sakta avtar och naturen får nytt liv! Det är fantastiskt med årstiderna i Sverige! Det ser man inte här på det sättet så njut kära vänner!

 

Vill passa på att tacka för alla födelsedags hälsningar också =) Jag hade en kanon födelsedag med volleybollaget först på morgonen sedan nere i stone town och tittade på solnedgången från Africa House och sedan indisk mat på en fin restaurang..i alla fall i en väns sällskap! De andra var för upptagna...=)

( Inga bilder idag pga att mina uppladdningsbara batterier aldrig hinner laddas mellan strömavbrotten..så det finns inga nya bilder just nu..)

 

På återseende!

 

Isa=)


Laguppställning innan match..Issa team i gult! =)


Invigning av mej som coach..


Jag, Aida och barnen=)


Jag och Aida!


Nya bollar till laget!


Tillbaka igen!

Hallå bloggen!
itt lag,
Det var ett tag sedan jag hade möjlighet att uppdatera här men nu är jag tillbaka och datorn fungera och internet också..Underbart!=)
Jag är mycket aktiv i volleybollträning och det är fantastiskt roligt och jag har börjat lära känna folket via volleybollmedlemmarna och inte minst coachen Msimu och hans familj. Alla är muslimer och ni kan ju tänka er en kristen kvinna som kommer och deltar och de har ju själva bett mej vara med och coacha. Det är helt otroligt, en öppen ingång för evangelium. Den här veckan har Msimu tränat laget varje morgon kl.07.00-10.00 ca. Nästa vecka är det min tur igen. Härligt!

De hade en fantastisk invigning av mej som coach och deltagare i volleybollen. En fredag hade de ordnat en match och bjudit in hela styrelsen för fängelsesporten. Killarna i laget jobbar alltså som soldater på ett fängelse och det är fler sporter som soldaterna håller på med tex fotboll etc.
Styrelsen överlämnade en gåva i form av ett kuduhorn med zanzibars färger på. Mitt lag, wa jella-jella Team, överlämnade en gåva i form av en båt med skrift på av laget. Jag hade ingen aning om detta mottagande och blev både glad och överraskad. De var så tacksamma över de 8 nya bollarna som jag sponsrat med. Det roliga var också att jag märkt bollarna med "Isa=)" och laget som jag coachade på fredagen kallade de för "Issa team" och i den muslimska världen så betyder "Issa" Jesus=) Så jag coachade ett Jesuslag fullt av muslimer..Ja! Ibland förundras man över Guds humor!


Den här veckan så har det varit tema i församlingen på kvinnorna och vi har en gemensam gudstjänst med Swahilin på söndag.

Jag har under min frånvaro här på bloggen också fått vara till stor välsignelse vad det gäller sjukvård för en liten 7 månaders baby och mamman och flera av killarna i volleybollaget. Jag önskar att jag kunde ha en sjukvårdsklinik här och hjälpa dessa fattiga människor.

En liten tjej som heter Aida och är 3 år har fångat mitt intresse, hon kom ihåg mitt namn sedan första gången vi sågs och en dag såg hon bilen jag kör med här i stan på håll och ropade mitt namn..jag undrade var det kom ifrån och jag vände mej om och såg en liten tulta, Aida! =)
En av volleybollspelarna är hennes morbror och den stackars lilla tjejen är utan mamma. Mamman är i Dubai och jobbar och ska vara där i 2 år till..en riktig hjärtekrossare!
Jag hälsar på henne ibland och leker lekar med barnen i området och en kväll så berättade vi historier för varandra. se bilderna..

Nu ska jag iväg och kolla upp lite grejer inför volleybollträningen nästa vecka...

Ha det så gott och njut av bilderna så hörs vi snart igen!

Isa=)

TIA ( this is Africa)

Hej bloggare!

Jag har fortfarande problem med min dator och internetuppkopplingen. Jag hoppas att det loser sig snart..pga detta skriver jag inte sa ingaende och ofta..Ursakta!
Jag har iaf det mycket bra har och ar valdigt upptagen med att jobba med sjukvard och som pastor och med att trana ett volleybollag. Det ar roligt och jag trivs!
Jag aterkommer med mer information nar datorproblemet lost sig och hoppas da kunna bjuda pa lite bilder ocksa.

Blessings!

Isa=)

Vipi hali?

Hej bloggen!

Jag har fortfarande problem med min dator och internet framforallt. Min gode van Mousa Makonela som formaterade om min dator var tvungen att resa hem till sin hemby pga att hans syster dog hastigt och han hann inte installera mitt mobila modem innan och jag har forsokt sjalv men det fungerar inte. Jag skriver fran ett internet cafe nu.
Igar hade vi en fantstisk dag igen med charamission. Vi var ute i Kivunge och utbildade barnmorskor.ett team fran UMU i Usa kom och utbildade dem och de gjorde ett fantstiskt jobb!
Jag var mest med och gjorde praktiska saker i bakgrunden. Det finns ett sjukhus i Kivunge som fransmannen har byggt upp men det ar akut lakarbrist och svart att halla verksamheten igang..
Det ar intressant att och skrammande att se hur det fungerar och inte fungerar pa samma gang..

nu pa sondag predikar jag i forsamlingen och pa mandag ska jag folja en sjukskoterska i hennes jobb pa en halsoklinik dvs oppen mottagning. Pa tisdag tror jag att vi aker och avmaskar annu en skola med charamission..
Tack for forboner och ekonomiskt stod for de insatser jag far vara med att utfora har i tredje varlden..
Det ar valsignat att fa vara till valsignelse for manniskor!

Isa=)

RSS 2.0